Mozaiek Kids

Bij Mozaiek is elk kind welkom, want kinderen hebben een hele speciale plek in Jezus hart. Niet voor niets zegt Hij: ‘Laat de kinderen tot mij komen’.

Wij verlangen ernaar dat elk kind zich geliefd voelt, Jezus leert kennen en Zijn liefde uitdeelt. En wij geloven dat dit al begint als je kind heel klein is. Daarom nemen we bij Mozaiek Kids je kind mee op reis zodat het steeds meer ontdekt over Jezus.

Zodat elk kind zich geliefd voelt, Jezus leert kennen en Zijn liefde uitdeelt.

Mozaiek Kids

Crèche: 0 - 3 jaar

Tijdens onze dienst wordt er voor onze jongste kinderen crèche aangeboden. We hebben één groep waar de jongste kinderen tot 4 jaar lekker kunnen spelen en verzorgd worden. Kinderen krijgen na toestemming van ouders of verzorgers een schone luier. Baby’s geven wij geen hapjes of drankjes. Als een kind zelfstandig kan eten dan mag er wel eten of drinken meegegeven worden. Je vindt de crèche en tafel voor inschrijving in de gang links wanneer je binnenkomt. Het lokaal daarnaast is beschikbaar voor het achterlaten van kinderwagens. Er zijn altijd twee kinderwerkers aanwezig.

Groep 1 tot en met 7

De kids van basisschool groep 1 t/m groep 7 zijn elke zondag tijdens de dienst welkom bij de kinderdienst. Je vindt de tafel voor inschrijving in de gang links van de hoofddienst. Om de ruimte voor de kinderdienst te vinden loop je deze gang door tot voorbij de trap. Vanaf 10.10 is er een spelinloop. Om 10.30 starten we met het programma. Dit bestaat uit veel verschillende elementen: ‘warming-up spelletjes’, gesprek, gebed, aanbidding met zingen en dansen, bijbelverhaal (in vertelling, toneel, film), creatieve verwerking zoals: knutselen, spel, een proefje waardoor de bijbelse boodschap krachtiger overkomt, filmpje maken, uitbeelden, quiz enz…. We maken gebruik van de methode Bijbel Basics ( https://www.bijbelbasics.nl/) van het NederlandsVlaamsBijbelGenootschap.

Kinderen zijn soms ook in (een deel van) de dienst, zoals bij Generation Sundays, wanneer er avondmaal gevierd wordt of bij dopen of opdragen of andere bijzondere momenten, b.v. tijdens een gebedsdienst. Zo leren en ervaren kinderen én volwassenen dat je een gemeente als geheel bent, van jong en oud.

Brengen en halen van je kind

De kinderen zijn vanaf 10.10 uur van harte welkom bij de crèche of kinderdienst. Elk kind wordt ingecheckt. Telefoonnummer van een ouder / verzorger en bijzonderheden worden genoteerd. Ook krijgt elk kind een naamsticker zodat wij hem of haar bij naam kunnen noemen.

Veiligheid vinden wij heel belangrijk. Wij noteren daarom deze gegevens en ook vragen we je als ouder / verzorger om na de dienst je kind zelf op te halen. Dit geldt voor kinderen t/m groep 4 en alle nieuwe kinderen. Het kan zijn dat met ouders van kinderen die vaak komen hier een andere afspraak over gemaakt is. Wanneer ouders vaker met hun kinderen komen vragen we om een kindkaart in te vullen zodat we niet vaak naar dezelfde gegevens hoeven vragen.

Vanwege veiligheid hebben we binnen Mozaiek ook gekozen voor een maximum groepsgrootte (leider – kind ratio) Dit is voor baby’s 1:4, voor lopende kinderen tot 4 jaar 1:6 (met maximaal 10 kinderen in de crèche) en voor de kids groep 1:8. Wanneer het maximum aantal kinderen bereikt is zullen we ouders vragen om te helpen of een invaller. Mocht dit niet lukken dan kan het kind de dienst bijwonen.

Wij zijn altijd met minimaal 2 kinderwerkers op de groep. Elke kinderwerker heeft een gedragscode ondertekend. Je herkent de kinderwerkers aan hun groene kids shirt en ook zijn ze herkenbaar aan hun warmte, vrolijkheid en liefde voor kinderen.


Heb je een vraag over Mozaiek Kids?

Stuur een mail naar [email protected]. Dan helpen we je verder.

Laten zien wie Jezus is en wat Zijn liefde voor hen betekent.

Bid mee voor Mozaiek Kids

We geloven dat gebed een krachtige motor is onder onze activiteiten en dat we Gods leiding nodig hebben in alles wat we voor en met Kids doen. Daarom bidden we voor de Kidsdiensten, andere activiteiten en voor onze kinderen en kidswerkers. Kom jij met ons meebidden?